Какво да подарим – идеи за подаръци

Какво да подарим – идеи за подаръци

На всички ни се е случвало да се чудим какво да подарим на близките си по различни поводи – рождени дни, Коледа или друг повод.  Ако лицето, за което е предназначен подаръка  е бил така добър да ни каже от какво има нужда, то това е голямо улеснение. Ако не е обаче, често изпадаме в затруднение. Давам няколко предложения за подаръци според бюджета:

Ако човекът ни е много близък, това значи, че сме добре запознати с интересите му и с това на какво би се зарадвал той. Лично аз смятам, че подаръците винаги си приемат по-добре ако са направени с мисъл за самия човек – според неговите интереси, според това което той харесва а не просто за отбиване на номера! Ако човекът не е отварял книга през живота си, фен е на електрониката и електронните устройства, това да му подарите книга, едва ли би го зарадвало особено. За това, помислете първо за неговите интереси, за това какво обича, проучете дали случайно вече няма това което си мислите и тогава пристъпете към покупка.

Електронно устройство – ако човекът е фен, потърсете нещо такова. Определете бюджета и отидете в някой магазин за техника и електроника и поискайте консултация.  Дали ще е нещо дребно, дали ще е по-едро, това вече зависи от Вашият бюджет. Ако близкият Ви все пак си пада по четенето, но е и фен на електрониката, то електронна книга би бил добър вариант.
Тук цената варира доста, може да е дребно устройство, може да е мобилен телефон или друго. Между 90.00- 2000.00 лв.

Какво да подарим – идеи за подаръци

Книга – книгата е винаги добър вариант за мен лично. .Много обичам да чета и винаги се радвам когато някой ми подари книга. Аз предпочитам хартиения носител и не бих се зарадвала на електронна книга. Но тук е важно да се подбере правилно жанра. Падам си по биографии, крими романи и ако някой ми подари поезия или любовен роман, не бих се зарадвала. Това е подарък, уцелен наполовина. Хем е книга, хем е не е нашата книга! За това, информирайте се какъв жанр да е книгата и тогава я купете!
Цената в зависимост от книгата е от 10.00 до 50.00 лв.

Бижу – висулка, колие, обеци, пръстен. Тънкия момент тук е да се обърне внимание на това от какъв тип да са те. Дали по-едри и масивни, или по деликатни и изчистени. Загледайте се в човека на когото ще правите подарък, обърнете внимание на това какви бижута носи и носи ли изобщо. Ако носи само злато, би било неразумно да му подарим сребро. Ако не носи бижута въобще, би било неразумно да направим този подарък. Ако носи масивни бижута с ярки орнаменти, може би ще е неправилно да му подарим изчистено и фино бижу, както и обратното. Ако все пак сте решили да е бижу но не сте сигурни от какъв тип да е то, изберете нещо неутрално – нито сребърно, нито златно – нещо с кожени елементи или от друг материал. Пазарът предлага изключително богато разнообразие от бижута.
Цената от 20.00 до 200.00 лв.

Какво да подарим – идеи за подаръци

Козметика – това е подарък, които трябва да се обмисли добре, особено ако сме заделили по-голяма сума за това. Разнообразието от марки и варинати е огромно. Как да изберем правилния продукт обаче? Отново, вгледайте се в човека на когото правите подарък. Ползва ли козметика, каква по-точно ползва и тогава избирайте. Ако е жена, държаща на себе си и ползваща винаги качествена козметика за лице и тяло, може да изберете нещо от този вид. Отидете в магазин за козметика, опишете за каква жена правите подарък, възраст, тип кожа, може да кажете и каква козметика ползва в момента, и там най-правилно и точно ще Ви дадат предложение.

Какво да подарим – идеи за подаръци

Ако е мъж, отново обърнете внимание ползва или не козметика, каква е тя ако ползва, и може да изберете някоя луксозна серия за грижа за косата, за брадата, за тялото или комплект за цялостна грижа. Много мъже вече използват специализирана козметика, така че това е добър вариант.
Ако търсите малък подарък за хора извън семейството по Коледа например – дребни подаръчета за близки, може да сътворите малки кокетни козметични комплектчета, които да подарите в козметична торбичка, която може да включва различни неща. Ако е жена – козметика в мини опаковки, предназначени за дамска чанта – крем/лосион за ръце, малък парфюм, малко огледалце, пила за нокти, балсам за устни. Комбинациите могат да бъдат много. Ако е мъж, можете да комбинирате същите продукти но от мъжките серии. Почти всяка марка вече предлага мини продукти и за мъже – крем, балсам за устни и т.н.
Цената тук ориентировъчно е от 10.00 до 100.00 лв.

Парфюм – това може би е най-често купуван подарък по мое наблюдение. Ако човекът ни е много близък, ние със сигурност знаем какво харесва и какво да купим. Ако не знаем обаче, има няколко опорни точки на които да се опрете, когато избирате парфюм. Първо – какъв тип е човекът, за които е предназначен парфюма. Светлоок, светлокос, със светла кожа – т.е. от студения тип, тогава може да се спрете на нещо леко като аромат от флоралната, цитрусова група. Ако е топлия тип с тъмна коса, тъмна кожа, тогава може да заложите на нещо ориенталско, мускусно. Второто е дали търсите ежедневен парфюм  или вечерен – ежедневните следва да са леки, ефирни аромати, вечерните са тежки, ориенталски, ванилови. Важно е също дали е младо момиче/момче, дали е мъж/жена в зряла възраст.

За младежите е по-добре винаги да избирате леките аромати – с морски, цитрусови и флорални аромати. Ако човекът е в зряла възраст, може да се спрем и на по-тежки аромати. Обърнете внимание на облеклото на човека – ако той обича да е по-екстравагантен, да бъде забелязван, то аромати с нотки на ванилия, табак, мускус от ориенталски тип биха били подходящи. Ако е свенлив, не обича да се набива на очи и да привлича внимание – лекият аромат, би бил правилният избор тук.  В следваща статия ще Ви представя моите топ 5 дамски парфюми.
Цената зависи от парфюма – дали ще е марков, дали ще е реплика, дали ще е наливна парфюмерия – от 10.00 до 200.00 лв.

Какво да подарим – идеи за подаръци

Електрическо устройство за лична грижа – тук влизат епилатори, машинки за подстригване, електрически самобръсначки, електрически четки за зъби и всичко, предназначени за лична грижа от хигиенна гледна точка. Това са продукти, които вярвам всеки би оценил. Но…тук пак идва въпросът, дали човекът ползва такива устройства и дали вече няма такива. Обърнете внимание на това, проучете и тогава купувайте.
Цената от 50.00 до 200.00 лв.

Какво да подарим – идеи за подаръци

Часовник – съществува поверие, че ако подарите часовник на вашият партньор, то времето Ви заедно е ограничено! Дали е така…кой може да каже?! Ако все пак решите да направите такъв подарък, то тогава човекът трябва да го откупи от Вас – след като му го подарите, той трябва да ви даде някаква дребна сума за него, може да е лев-два. Всеки преценява за себе си дали да вярва в такива неща.

Но часовникът за мен винаги е бил един от хубавите идеи за подарък – елегантен или спортен, това зависи от типа на човека на когото ще подарявате. Ако работата му е свързана с това да е постоянно елегантно облечен, тогава изберете нещо елегантно. Ако е спортист, ежедневието и работата му са свързани с постоянно движение, тогава е ясно – спортен. А ако пък е някъде по средата, има много приятни спортно-елегантни часовници.
Цената в зависимост дали е марков, дали е реплика- 0т 100.00 до 5000.00 лв.

Шал, ръкавици, шапка – ако става въпрос за подарък на зимен рожденник или подарък за коледа, това е удачен вариант. Вгледайте се в човека, какъв е стила му на обличане и съобразете с това Вашият подарък. Ако се облича елегантно в еднотипни неутрални цветове, ако му подарите ярко червена шапка или шал, може би няма да е най-добрият избор!
Цената от 10.00 – 30.00 лв.

Персонализиран подарък – ако подарявате на много любим за Вас човек и не искате подаръка да е тривиален, може да изберете нещо персонализирано, направено специално за човека. Това може да бъде колаж от снимки поставени в рамка. За 60 годишния юбилей на моя любим баща, му подарихме карикатура с неговия образ и персонализиран албум със снимки от младите му години до ден днешен, това остава спомен за винаги и за нас беше добър избор.

Какво да подарим – идеи за подаръци

Може да бъде Ваш спомен или снимка, отпечатана върху чаша, тениска, ключодържател. Ако сте креативни и имате уменията и усета, може да нарисувате или изработите нещо сами. Тук вече е въпрос за въображение и умение. Единствения минус е, че този тип подаръци отнемат време, за това ако сте решили да подарите това, предвидете си време за изработка преди събитието.
Цената от 20.00 – 50.00 лв.

Какво да подарим – идеи за подаръци

Подаръците могат да бъдат и с цел подсещане – ако искате да подсетите някой, че е време да започне да се движи повече, може да му подарите спортен часовник, следящ показателите на тялото. Може да бъде спортен екип. Ако търсите подарък за възрастните си родители, баба или дядо, може да се спрете на няколко неща, в зависимост от техните навици и възприятия:

Ако следят здравето си изкъсо, може да подарите качествен апарат за измерване на кръвно налягане. Може да подарите крачкомер, за да стимулирате движението им.
Тук сумата варира според марка, функции и т.н. – 70.00 до 200.00 лв.

Какво да подарим – идеи за подаръци

Ако са почитатели на традициите, почитат религията, може да им подарите нещо с такава насоченост – икона, картина с национални мотиви. Ръчно рисувани икони и друг тип картини могат да се намерят на пазара на художниците до храм-паметник Александър Невски. Излизат всеки ден след 11-12 часа най-често. Купувала съм малки за около 40-50 лв и големи за около 100 лв. Изключително красиви и стойностни подаръци.

Ако пък искате да им е топло и уютно през студените дни, може да се спрете на меко, топло одеало. Цената им е около 50.00-80.00 ако е електрическо и  20.00-30.00 лв. ако е качествено поларено.

Може да искате да ги радвате ежедневно и да им подарите голяма семейна снимка в рамка, която да сложат на видно място. Тук разходът е за рамка около 15 тина лв., може да се намерят и по-евтини. Снимката може да разпечатате във фото студио, в зависимост от размера, цената варира около 7-15 лв.

Какво да подарим – идеи за подаръци

Това са подаръци, които биха влезли в употреба или биха били оценени правилно от по-възрастните ни близки, които почти никога нямат нужда от нищо, ако ги питаш. Няма смисъл от безмислени подаръци, които няма да им влязат в употреба и само да събират прах. За това обмислете добре преди да пристъпите към покупка.

Какво да подарим – идеи за подаръци

Така или иначе даваме пари за подаръци, но подаръкът може да достави истинско удоволствие, само ако е подбран правилно и направен с мисъл. Отбиването на номера, по-скоро ще остави нотка на угорчение от получения подарък. За това, вглеждайте се в хората, помислете за техните нужди и какво би ги зарадвало наистина и тогава купувайте. Подаръкът е знак за нашето отношение към конкретния човек, не е въпрос на това колко е скъп или голям е самия подарък а е начин да покажем нашето отношение и загриженост! Така че, подбирайте правилно както думите си към близките, така и подаръците!

Какво да подарим – идеи за подаръци

Ще се радвам да споделите какви са подаръците, които Вие правите към Вашите близки! Благодаря!

коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *