Какво е мезотерапия и защо е толкова популярна в грижата за кожата?

Мезотерапия – какво представлява, болезнена ли е, за кого е подходяща и друга полезна информация.

Мезотерапия е слабо инвазивна процедура. Според нуждите и целите, терапията може да бъде прилагана в различни зони – лице, шия, околоочен контур, тяло, скалп.

Мезотерапия за лице дава осезаеми резулати при антиейдж грижата, борба с пигментация, прилагането в областа на скалпа се бори с алопецията. Приложено в различни области на тялото – корем, ханш, бедра се бори с мастните натрупвания и редуцира целулита.

Най-просто казано, мезотерапията представлява вътрекожно инжектиране на активни вещества под формата на коктейли. Обождането е повърхностно, което провокира оздравителните процеси на кожата и регенеративните процеси се засилват, което в комбинация с активните вещества от приложения коктейл дава впечатляващи резултати. Кожата е обновена, озарена, хидратирана, има здрав и свеж виж. Бръчките се омекотяват, като при по-фините се отбелязва значително заглаждане.

За кого е подходяща?

Подходяща е за всяка възраст 25-65 години. Препоръчително е да се прилага като превантивна грижа. При по-възрастни дами със силно изразени бръчки, ефекта е освежаване и озаряване на кожата, омекотяване на дълбоките линии.

Колко болезнена е процедурата?

При мезотерапия има дискомофорт, който е различен при всеки човек, според прага му на болка. Някои клиенти споделят, че не е нищо особено като болка, други, с по-чувствителна кожа, споделят, че болката е доста неприятна за тях. При по-чувствителни клиенти, може да се приложи кремообразна упойка, която намалява усещането до минимално.

Колко време трае дискомофорта след процедурата?

Веднага след процедурата, кожата е зачервена и раздразнена, което е в реда на нещата, имайки предвид начина на приложение. Зачервяването трае няколко часа, според типа кожа, но 2 до 4 часа почти напълно отшумява. В деня след самата процедура, е желателно да не се мокри кожата, да не се нанасят никакви продукти – козметика, измиващи продукти и т.н. Кремът, нанесен в салона след процедурата, е специален със силно успокояващо и хидратиращо действие.


*Снимката е направена непосредствено след процедурата. След 2 часа червенината беше изцяло отшумяла.

Колко процедури са необходими?

Тук няма еднозначен отговор, тъй като това може да се определи според нуждата на всяка кожа и всеки отделен клиент. За активна антиейдж грижа процедурите могат да са 4 до 5 в период през 2 седмици.  След това е препоръчително да се прилагат като подържаща процедура веднъж месечно. Дори след само една процедура, кожата е осезаемо подхранена, освежена и озарена.

Има ли странични ефекти при мезотерапия?

Странични ефекти няма, ако процедурата е извършена правилно със спазване на всички хигиенни норми. Ако имате установена някаква непоносимост или алергия към конкретни козметични съставки е добре да информирате козметика/дерматолога си преди процедурата.

За консултация и запазване на час, последвайте линка https://www.facebook.com/beautyroombyiliyana

Снимка на корицата: Интернет

коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *