Как да се обличаме елегантно и удобно в работна среда?

Как да се обличаме елегантно и удобно в работна среда е въпрос, който не е за пренебрегване. Офис стилът вече не е това, което беше. Отдавна строгото облекло, не е задължително, за да се причислиш в графата елегантни и добре облечени, работещи хора. Модерните технологии и свободата на себеизразяване наложиха нови правила в начина на поведение и обличане в офис средите. Може би изключение правят финансовия сектор и политиците. Но..всички останали среди, или поне повечето, на почит е casual (небрежният) начин на обличане. IT секторът, кол центрове, големи представителства на фирми, open space пространства са все места с голямо струпване на много млади хора. Там стиловете на обличане могат да са много цветни и разнообразни.

Дали обувки на висок ток, дали кецове..всичко това вече е въпрос на личен избор. Разбира се, тук не става въпрос за това..“Обличай каквото ти попадне, кой те гледа?!“ Става въпрос за свободата на обличане и богатите възможности от вариации. Робуването на марки и последни тенденции в облеклото, все повече губи популярност , що се отнася до ежедневното casual облекло . Дори бизнесмени от сериозните бизнес среди, предпочитат официалното им облекло да бъде дънки, риза, обувки или кецове и сако. Небрежно-елегантно, показващо едновременно достатъчно уважение към себе си и околните, както и чувство за свобода. Удобно и практично..това е новата тенденция в облеклото.

Разбира се, основните правила трябва да се спазват:

Правилен подбор и съчетание на цветовете – когато имате бизнес среща, заложете на по-неутралните цветове. Избягвайте ярките цветове, флоралните и фигуралните мотиви. Придават лекота, което може би, няма да е правилния избор.

Разголени блузи и големи деколтета – това е задължително, когато става въпрос за работа и работни срещи. В противен случай, може да оставите двусмислено впечатление и да се омаловажи работата Ви.

Избирайте подходящите аксесоари – големите и забелязващи се аксесоари, не се препоръчителни в работна среда. Заложете на семпли бижута, които да допълват облеклото Ви. Много и големи пръстени, големи, дрънчащи гривни и колиета…избягвайте ги.  При мъжете важи същото и дори при тях, хубавият часовник и парфюм са повече от достатъчни.

 

Тези правила важат както за работна среда, така и за явяване на интервю за работа, за посещение на лекции или курсове. Общо взето на всякъде, където искате да погледнат сериозно на Вас. По вида посрещат но често и по вида изпращат, ако той не е уместен спрямо събитието.

Вижте още Правила в облеклото при дребните жени.

На въпросът Как да се обличаме елегантно и удобно в работна среда, може да се отговори и със снимки. В галерията по-долу съм събрала няколко примера за офис облекло, което е достатъчно семпло, елегантно, спортно, удобно…от всичко по  малко и за всеки по нещо:

Снимки: Pinterest

коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *