Козметика за мъже и лична грижа

За мен лично е голяма отживелица да се мисли за нередно, това че мъжете все по-често използват козметика. Светът се развива, животът се развива, мирогледът ни също, мисля че е редно да се развива.

Нека си признаем – всички обичаме когато един мъж се подържа! Някак си нечестно ми се струва, мъжете да искат от нас да сме добре подържани и хубаво ухаещи а те самите да се запуснат и да не се поглеждат в огледалото! Не мъже, ние също искаме да виждаме хубави, подържани, добре ухаещи мъже, като това по никакъв начин да не се отразява на мъжественоста им.  Защото това не е много трудно!

Визията е важна, дали се грижим за себе си или се запускаме е показателно за голяма част от възприятието ни към света. Запуснат мъж…не, благодаря! Не говорим за типа мъже, които имат нужда от повече време за прическата и тоалета си от жената, не..не съм фен също!

Личната хигиена е навик, който майките би трябвало да създадат във всяко подрастващо момче или момиче. И това е първото и основно правило, когато става въпрос за грижата за себе си. Ако нямаме висока хигиена, парфюмите и гримовете малко се обезмислят!

Ще разгледам няколко основни принципа, които според мен, всеки държащ на себе си мъж, би трябвало да спазва. Това са неща, които биха направили добро впечатление на всяка жена:

Окосмението – всеки има своята физика и своя вид окосмение. Това не е нещо, което зависи от нас, но пък от нас зависи да държим под око по-бурното окосмение, особено когато най-нахално наднича през ушите или носа. Да, това е доста важно! Ако имате такъв тип окосмение, не отнема много време да се подстрижете. На пазара се предлага голямо разнообразие от инструменти за тази цел – мини тримерчета за уши и нос, ножички. Какво ще изберете не е важно, важното е да ги ползвате. Веднъж или два пъти седмично по 5 мин., толкова отнема това занимание, така че „нямам време“ не е оправдание! Това се забелязва…повярвайте ми! Това важи и за веждите, ако имате дълги и гъсти косми на веждите, нищо не пречи малко да ги скъсите. Не говорим за скубане а за премахване на стърчащите и висящи дълги косми.
Що се отнася до окосмението на тялото, тук вече има голяма доза лично предпочитание и виждане. Имайте предвид, че гъстото окосмение, задържа неприятни миризми. Дори да се къпете ежедневно, ако имате гъсти кадели под мишниците, появата на неприятна миризма през деня е почти гарантирана. Ако не искате да се бръснете, можете поне да подкъсявате окосмението. Важи за мишниците и за интимните части.

Зъби – едва ли някой ще се зачуди защо? Формата и вида са индивидуални за всеки, няма мода. Каквото сме си изтеглили от генетичната лотария, това е. Вече медицината променя всичко, разбира се, но не говоря за това в момента. Хигиената и редовното посещение при зъболекар – иначе е ужасно, приемете го! Това е едно от нещата, което може да отблъсне всеки!

Нокти и ръце – не говоря за нарочно правене на маникюр. Чисти, къси нокти. Това е достатъчно и важи и за краката и за ръцете! На много мъже работата им е свързана с тежък, физически труд или работа с химически препарати. Това често води до напукване на кожата, загрубяване и поява на мазоли. Това няма как да се избегне, тъй като работата си е работа, но ако имате такива проблеми и искате ръцете Ви да изглеждат добре, въпреки това, ползвайте кремове за специфична грижа. Консултирайте се в аптеката или в магазина за козметика, кое би било отговорило на вашите нужди. Тук няма място за притеснение, консултантите са там точно за да Ви насочат и ппредложат най-доброто за Вас, без значение дали клиента е мъж или жена! Разбира се, козметиката няма да реши този проблем изцяло и ръцете да станат като бебешки, но това че обръщате внимание и полагате усилия, няма да остане незабелязано. Срамна работа няма!

Косата – дали е дълга, дали е къса, важното е да е чиста и във форма. Рошав, мазна коса….!? Защо? Това не е сложно, всеки има баня, не сме пещерняци! Тук вече пазарът предлага голямо разнообразие от козметика за мъжката коса – шампоани според типа коса, балсами, стилизанти, вакси, гелове. Все повече мъже се насочват към използването на такъв тип козметика, което не смятам, че ги прави по-малко мъже..Не разбирам това възприятие на някои хора! Мъжката коса е различна от женската, и също като нея си има нужда от специфичните грижи. Много мъже използват този тип козметика на половинките си, което не е задължително лошо но не е и лошо да подберете продукти, специално за вас! Освен това мъжката козметика е ароматизирана по различен начин, което дава съвсем различно усещане.

Брада – в момента е модата на брадатите мъже! Доста секси, според мен лично, винаги съм харесвала мъже с брада.  Но и тук, това може да бъде секси, само при условие, че е правилно подържана, с правилна форма според лицето и с висока хигиена! Всички сме виждали мъже с тип козя брадичка – никаква дължина, рядка..и сме се питали..“И що?!“ Има ли избощо някой, който да приеме това за секси?..вероятно да, най-малкото самия притежател на този тип брада. Но..мисля, че масата не са на това мнение. За това…ако ще си отглеждате брада, информирайте се за правилните грижи, посетете ако прецените професионалист, които да ви даде насоки, инвестирайте в инструменти и козметика за правилната подръжка. Ако не ви се занимава, просто не отглеждайте брада. Или го правете както трябва, или не го правете въобще!

Кожа – да, не само при жените е секси когато имат хубава кожа! Проблемната кожа действа като голям знак стоп при срещуположния пол понякога. Това отново е до голяма степен генетика, но модерната козметология вече предлага толкова много варианти за грижа. Посетете козметик..да, по-добре посещение в салон отколкото с червени, големи пъпки! Консултирайте се каква козметика да ползвате, защото правилния подбор на козметика също е  много важен и грешната такава, може само да създаде повече проблеми. Предлагат се специални продукти за грижа за лицето на мъже – пилинг, овлажнители, кремове.

Дезодоранти и парфюми – тук е съвсем в реда на нещата да имате и двата продукта. Дезодорант за под мишници – спрей, стик, ролка, каквото предпочитате. Парфюм – да, парфюмът е онази невидима следа, която напомня за нас, след като сме си тръгнали. От нас зависи дали ще е приятна или по-скоро не! За деня избирайте по-леки, цитрусови аромати, вечер залагайте на по-тежки, ориенталски, мускусни аромати. Това е строго индивидуално, всеки харесва различен тип миризми, за това няма правилен съвет тук – просто изберете Вашият аромат!

Това са основни грижи за външният вид на мъжете, от моя лична гледна точка! Хигиената и отношението към нас самите, до голяма степен определят това, как ще ни възприемат и останалите. Разбира се, не можем да променим физиологията си, но можем да направим възможно най-доброто от това с което разполагаме!

коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *