Късата прическа – свежи идеи

Късата прическа може да бъде доста секси, може обаче и да е тотална катастрофа. Аз лично харесвам много, доста време бях с къса коса, след това я оставих да израсте и доста често съм на косъм да я отрежа пак. Периодично я подкъсявам, после пак я оставям, после пак пориви за скъсяване и така.

Не на всяко лице подхожда обаче късата прическа. За да можем да си позволим къса прическа, най-малкото трябва да имаме правилна форма на лице, глава, уши. Ако лицето е по-кръгло или със щръкнали уши, е много важно да се съобрази прическата с това. Важно е формата на косата да се синхронизира с нашите лични форми. Това, че дадена прическа много ни харесва на някой друг, не значи че ще пасне и на нас. Тук важна роля играе фризьорът ни, разбира се. Той най-добре може да прецени дали дадена прическа е за даденото лице или по-скоро не.

Предимствата на късата прическа – малко коса, лесна за изсушаване, лесна за миене, лесна за подържане, дава усещане за лекота.

Минуси на късата прическа – ако не се направи и оформи в конкретната прическа, риска от бухнала, хвърчаща и рошава коса е  доста сериозен. Задължително е да и се обръща специално внимание всеки ден. Изисква по-честото посещение при фризьор за да подържаме формата. Не може да я завържете просто на опашка когато няма време за оформяне и измиване. С по-дългата коса моментът с напръскване със сух шампоан и завързване на опашка е един от най-лесните в графата „грижа за коса“.
Ако тренирате често, трябва да обърете внимание на косата си, защото няма да може да се завърже и може честичко да се разхождате из залата като стреснат бухал.

Ако сте на кантар да си отрежете косата, преценете добре плюсовете и минусите и тогава действайте. Вярно, това е коса, тя расте и експериментите не са за вечни времена, но все пак отнема време за да израсте отново!

Ето някой от моите любими варианти за къса прическа, които седят толкова секси на тези момичета, та всеки път съм на косъм да вляза отново в отбора на късите прически, но за сега се въздържам:

коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *