Мебели от палети – практични и модерни

Мебели от палети – практични и модерни

Мебели от палети са отличен избор за градината и за заведения търсещи модерна визия. Предполагам, всички сте виждали мебели от палети. Модерни и атрактивни са, на места има цели заведения обзаведени изцяло от такива мебели.

Подходящи са за на всякъде – за дома, за терасата, за градината. Лесно е за подръжка и съхранение. Ако ги ползвате в градината, зимата махате подложките, завивате ги с найлони и толкова.

Може да бъдат от европалети, палети, палети тип скара. Основната разлика е в размерите и товароносимоста. Може също така да се ползват нови и втора употреба. При втората употреба е важно да се вземе под внимание, за какво са използвани преди това, тъй като ако са ползвани за пренасяне на масла и химически препарати, те могат да бъдат токсични и да крият риск за здравето. Предлагат се различни масла и специални лакове за обработка, които да неутрализират действието им, но все пак е добре да се консултирате със специалист по обработка на дървесина. Има фирми, които предлагат палети със сертификат за безвредност.

Дали стари или нови, задължително трябва да се запечатат със специално лаково покритие, за защита от атмосферни влияния, особено ако са предназначени за ползване в двор или градина.

Цените варират ориентировъчно за нови европалети с размер 80 х 120 – между 13.00 – 20.00 лв., и втора ръка около 5.00 – 10.00 лв.

Палети тип скара вървят около 4.00 – 5.00 лв. втора ръка, и 8.00 лв. за нов.

Могат да се намерят при фирми, занимаващи се с изработка, препработка на палети.

Мебели от палети – практични и модерни

За да си направите мебели от палети е нужно малко сръчност и богата фантазия. След като се сглобят, декорират се с меки възглавнички и може да се насладите на чисто нови мебели с атрактивна визия. Могат да се направят спални, барове, холни масички, масички за кафе.  С повече фантазия може да си сглобите и бар, саксии и т.н.

Мебелите от пелети са от типа направи си сам. С тях можете да създадете атрактивна и уютна обстановка с минимум средства и малко усилия. Ако разполагате с платове и малко шивашки умения, може дори сами да си направите и възлгавничките за тях. Ако ли не, могат да се закупят, като подходящи и на добра цена съм виждала в магазини Джъмбо. Там качеството не може да се каже, че най-високото, но имайки предвид, че ако е мебел за градината, така или иначе е вероятно да се подменят всяка година. Което пък от своя страна води до разнообразие във визията, ако търсим добрата страна на нещата. 🙂

Разледайте примери за мебели от палети в галерия:

 

 

коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *