Миглопластика – класически, руски обем, мега обем, хибрид. Каква е разликата?

Миглопластика

Миглопластика е понятие, добиващо все по-голяма популярност през последните години.

Миглопластиката и перманентен грим на вежди, устни във всичките им разновидности, ни дават възможност да изглеждаме гримирани без да носим грим. Това ни спестява значително време в ежедневието, особено когато разполагаме с ограничено такова. Миглопластиката не е подходяща само за млади момичета а е приложима във всяка възраст и за всяка професия. Дали работите в банка, сервитьорка сте или консултант в магазин, с избор на подходяща техника и визия, Вие може да придадете изразителност на погледа си, без това да бъде натрапчиво.

Трайността на миглопластиката е 3-4 седмици, като се счита, че в този период миглите Ви ще имат подходящ Вид. Разбира се, това зависи и от работата на специалиста, който Ви поставя миглите. Оптималния вариант е през 3-тата седмица да се направи подръжка, което Ви гарантира добър Вид на миглите Ви без дупки и „опоскан“ вид.

Ако сте фенове, то Вие със сигурност знаете каква е разликата между различните стилове. Но ако тепърва проявавате интерес и се чудите дали това е за Вас, то вероятно ще Ви бъде полезна следната информация.

Какво представлява всяка техника и коя е подходящ за Вас?

Класически

Придава интензивност на погледа, без да изглеждат изкуствени и натрапчиви. Постига се с техника косъм по косъм най-често. Прилагат се 1:1, т.е. върху един естествен косъм, се поставя един екстеншън. Това позволява да постигнете максимално естествена визия.

Ако никога не сте се подлагала на миглопластика, препоръчително е да започнете с класическа визия. За по-голяма интензивност на класическата визия, често се съчетава с техника хибрид.

Класическите екстеншъни се определят според вида на естествените Ви мигли и Вашият миглопласт, следва да прецени кой размер би бил най-подходящ за Вас.

Пълната процедура за достигане на класическа визия, средно отнема около 2 часа заедно с подготовката (Ако някой Ви обещае, че ще го направи за 30 мин до 1 час, това не е добър знак). Резултатът следва да бъде естествено изглеждащи мигли, без слепване и наслояване, създаващи впечатление, че имат само добре нанесена, качествена спирала.

 

Обем

Обемните мигли придават драматичност и голяма интензивност на погледа. Видът им е по-плътен и със сигурност тук е очевидно, че носите екстеншъни. Техниката е позната като руски обем. Представлява налагане на снопче от мигли, върху една естествена мигла. Броят на косъмчетата в снопчетата започват от 2D, 3D, 4D, 5D и така до 10D, което е мега обем. Цифрата пред буквата D определя броя на косъмчетата в едно снопче.

Ако предпочитате класическа визия но с по-голяма интензивност, може да изберете 2 до 3 D. Ако сте почитателка на интензивноста на погледа, то за Вас са по-високите D.

Хибрид

Техниката хибрид най-често е 70:30 съотношение на класическа с обемна техника. Техника хибрид, се популяризира от небезвизвестната Ким Кардашиян. Тази техника е много предпочитана, тъй като придава естествен вид с нотка драматичност в погледа.

Какъв резултат да очакваме от всяка една техника?

Класически – няма да придаде обем, но ще придаде дължина. Класическите екстеншъни предлагат равномерна линия на окото, която го отваря. Помага Ви да изглеждате гримирани без да носите грим и подчертава естествената красота на миглите и очите Ви.

Хибридни – предлагат разнообразна текстура и обем с естествена визия.

Обемни –  Обемните екстеншъни на миглите варират от изключително естествен вид, който добавя известна дължина и обем (2D и 3D мигли), до много драматичен и пълен външен вид (5D нагоре). При 5D и по-високо D е очевидно, че носите изкуствени мигли.

2D миглите са много сравними с класическите, само с  допълнителен обем, който придава по-голяма инензивност на погледа.

Класическите мигли се прилагат индивидуално в съотношение 1: 1, хибридът обикновено използва 30% класически мигли и 70% обемни мигли (променливо съотношение), а обемът обикновено варира от 1: 2 до 1:10.

Друга разлика, която трябва да се вземе предвид, е цената за поставяне. Класическите мигли изискват по-малко подготовка, така че са много по-достъпен вариант, ако бюджетът е важен за вас. Това е така, защото обемните мигли изискват по-високо ниво на умения и самата процедура е с по-голяма продължителност, тъй като снопчетата се изработват ръчно.

Кой стил да изберете зависи изцяло от Вас и Вашите предпочитания. Разбира се, важно е в каква сфера сте заети и да се съобразите с това. Обем и мега обем, вероятно не биха били подходящи за жени, работещи в сферата на банковото обслужване например, тъй като определно са привличащи вниманието. Тук вероятно би бил по-удачен класическия или хибриден вариант.

Ако не сте сигурни на кой стил да се спрете, можете да разчитате на съвет от специалиста, който посещавате. Той ще предложи най-удачната визия за Вас.

Миглопластика във Вашия дом – резервирайте час

 

коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *