Отслабване с хранителни добавки – за или против?

Отслабване в модерните времена в които живеем става все по-труден но и все по-належащ процес.

Бързи, нискокачествени храни, високо съдържание на мазнини, захар, сол, липса на движение. Всичко това в дългосрочен план, води до влошено здраве а от там до редица здравословни проблеми, понижаване на самочувсвието и настроението. И бавно но сигурно занижава качеството ни на живот и води до депресивни състояния.

И тук, веднага се промъкват рекламите, под една или друга форма – вълшебното хапче, магическият чай, вземи само сега с намаление и виж резултатите след 5 дни!

За съжалените не става точно така.

Хранителните добавки не случайно са наречени добавки. Тяхната изначална идея е да подпомогнат, да добавят още малко към вече положените усилия. Представете си картинката – вредно и хаотично хранене, застоял начин на живот, злоупотреба с алкохол, цигари, медикаменти. Но..Няма проблем, сега ще изпия ето тази добавка или ето този чай и всичко това ще бъде неутрализирано. Ако си го представихте, значи сами се досетихте, че няма да стане, колкото и да ни се иска да беше толкова лесно.

Идеята на добавките не е да свършат цялата работа. Работата трябва да си я свършим сами а на тях да разчитаме като малка помощ в арсенала ни за достигането на целта. Разбира се, говорим за добавки с чисти формули, без вредните, влияещи директно на психично ниво съставки. Защото те често вършат работа, да..но на твърде висока цена.

Та, аз лично съм ЗА хранителните добавки, когато сме наясно как и защо ги употребяваме и без да им възлагаме надежди, че те сами ще свършат всичко.

Приемам всякакви добавки – витамини, минерали, такива подпомагащи отслабването, прочистващи и т.н. Но ги приемам като продължение на начина на живот и създадените ежедневни навици.

Милиарди се печелят годишно от продажбата на добавки и най-апетитни са тези, които обещават бързите резултати и УАУ ефект. Много хора харчат купища пари за надеждата, че точно тази добавка ще ме промени – ще ме направи по-слаб, по привлекателен, по-здрав и т.н. Разбира се, следва разочарованието и покупката на следващата добавка и така въртене в един омагьосан кръг.

Какво всъщност е необходимо да направим ние, та да накараме хранителните добавки да работят за нас и да извлчем максимума от тях?

Колкото и банално да звучи – Всичко е начина на живот. В малките, ежедневни навици.

Най-простите стъпки към здравословно отслабване, аз мога да обобщя до две:

Движение – винаги на първо място за човека е движението. Човешкото тяло е създадено за да бъде в движение. Някъде бях прочела едно сравнение и ми хареса много „Човешкото тяло е като водата, ако няма движение, то тя се заблатява. Същото се случва и с нас, „заблатяваме се“ при липсата на движение.

Дали ще спортувате, дали ще се разхождате в парка или планината, дали ще ходите пеша до работа винаги, когато имате възможност, няма значение. От значение е само да намерите Вашият си начин и да не спирате.

Вгледайте се в храната си – често ли се храните на вън или предпочитате да знаете какво точно има в чинията Ви и приготвяте сами храната си? Храните ли се често с полуготови, пакетирани храни? Приемате ли много подсладени и овкусени напитки?

След като отговорите честно на тези въпроси, вече ще знаете какво точно да направите.

Това са двете основни направления, по които човек може да определи начина си на живот и прави ли той достатъчно за себе си или не. Ако отговорът е не, тогава не си харчете парите за хапчета за отслабване, започнете от себе си. Променете тези неща, дайте каквото е необходимо и след това може да прибегнете до помощ.

Винаги купувайте хранителни добавки с доказан произход. Прочетете различни мнения, поискайте съвет от запознати, но не действайте инстинктивно и не се подавайте на съмнителни реклами. Те могат да бъдат опасни за здравето Ви.

коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *