Топ 10 продукта за плажната чанта

Плажната чанта – задължителен аксесоар, но какво съдържа тя? Вече е лято – време за плаж, дали в градски условия на басейн, дали на морето, плажа си е плаж. Ето какво да си носим, за да сме винаги подготвени:

  1. Плажна кърпа – тук няма нужда от обяснение защо, то е ясно. Но аз лично винаги си нося по две – голяма, върху която да лежа и малка, за подсушаване след излизане от водата.
  2. Рогозка – това е необходимо при положение, че мястото на което ще плажуваме е неравно или обсипано с камъчета или клонки. А също така, ако сме на басейн и няма шезлонг, за да запазим хавлията си по-здрава, рогозката под нея върши чудесна работа. Подходящи са и за ползване върху шезлонг. Продават се на руло в специална торбичка, лесни са за пренасяне и не заемат много място в багажа.
  3. Възглавничка надуваема – удобна е ако обичаме да четем на плажа. Надува се за 2 минути, не заема особено място в багажа и дори да не се използва, няма да пречи. Но е голямо удобство, ако си носите книга.
  4. Книга, списание – ако нямаме компания, едно интересно четиво е просто задължително.
  5. Продукт за защита от слънце – това е продукт номер едно по необходимост на плажа. За да можем да посещаваме редовно плажа и да се радваме на здрава и нежна кожа, трябва да я защитаваме и да се грижим за нея. Не забравяйте и балсам за устни със защитен фактор.

  6. Антиалергичен продукт – на басейн или на море, често се срещат насекоми, чието охапване причинява неприятни усещания. Добре е да имаме под ръка крем, с който да реагираме на време.
  7. Охлаждащ спрей/термална вода – при прегряване, можем да внесем капка свежест и да успокоим кожата си, с напръскване с охлаждащ продукт. Но не забравяйте, че правилното дозиране на слънчевите бани е много важно, за да се избегне изгаряне и прегряване.
  8. Шапка и очила – и тук няма нужда от обяснение защо.
  9. Освежаващи напитки – по маркетите вече се предлагат компактни термо чанти за съхранение на студени напитки. Размер в който се побира бутилка вода и друга напитка, плод + охлаждащ ледник, са отлично решение за охлаждане в горещината. Ако няма бар на близо или с оглед на спестяване от бюджета за почивка, хладилната чанта е добра инвестиция.
  10. Торбичка за отпадъци – почивката си е почивка, но не бива да забравяме, че и след нас има хора, които искат да се радват на чисто място за отдих. Една торбичка, в която да приберем и отнесем отпадъците си, няма да натежи особено в багажа ни за плажа.

Това бяха моите топ 10 продукта за плаж, за да сме подготвени. Какви са вашите, ще се радвам да споделите в коментар J

коментари
2 comments Add yours

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *