10 ползи за организма от приемането на зелено смути

Ползите от приема на смути са много а от приема на зелено смути са още повече! Лесно е за смилане, зарежда организма Ви с енергия, държи Ви хидратирани, изравнява тена на лицето и много други. В състава може да включите спанак, маруля, кейл и всякакви зеленолистни. За още повече ползи, можете да добавите магданоз, ядлива трева и всичко със зелен цвят, което Ви допада на вкус. За плътна и кремава текстура, най-добрите партньори са авокадо, банани, манго. Вариациите са много и са силно зависими от вкуса на всеки. Важно е да има зеленолистни и месест плод, всичко останало е въпрос на въображение. Разгледайте по-долу:

Зеленото смути предлага чисто и балансирано хранене. Количеството витамини зависи от вида плодове и зеленчуци, които прибавяте в смутито. Но така или иначе, те повечето са богати на вит.А и вит.С. Бананите са богати на цинк и магнезии, цитрусите на вит.С а авокадото доставя големи дози на калий и магнезии. Така една чаша от тази напитка, Ви подсигурява доволно количество витамини.

Зеленото смути е по-полезно от зеленчуковите или плодовите сокове. Когато сокът от плодовете и зеленчуците се изтисква от тях, Вие получавате витамини и минерали но не и фибри. При приготвянето на смути се използва целият плод и така нищо полезно не отива в кофата а директно в нашият организъм.

Зеленото смути е чудесен начин да консумирате ежедневно плодове и зеленчуци. Ако не сте почитатели и с мъка си налагате да консумирате пресни зеленчуци ежедневно, това е начин с който да направите този процес значително по приятен. Повечето хора предпочитат да консумират плодове но не и зеленчуци, особено зеленолистни. В смутито вкусът им е прикрит с вкуса на плодовете и така вие дори няма да усещате че са там.

Едно хранене което е лесно и бързо за приготвяне. Единственото оборудване от което имате нужда е блендер.

Домашно направеното смути излиза евтино. Купуването на смути от фреш бар, може да излезе доста скъпо. В къщи, комбинацията на плодове и зеленчуци няма да излезе повече от 1-2 лв. Приемането на една чаша зелено смути на ден, ти подсигурява нужната доза от витамини и така спестявате от допълнително купуване на такива под таблетна форма.

Смутито може да бъде лесен начин да накарате децата си да консумират зеленчуци. Като за начало, може да започнете с по-голямо съотношение на плодовете спрямо зеленчуците. Постепенно завишавайте дозата и така ще сте спокойни, че децата получават необходимите витамини.

Зеленото смути ще Ви подсигури по-дълготрайна енергия. Плодовете са източник на енергия, но ако го консумирате отделно, тази енергия е твърде краткотрайна. (Те съдържат захар, която се преработва бързо от организма и за това ефекта е краткотраен). Като добавяте зеленолистни и зелени зеленчуци, балансирате нивата на захар и метаболизма не „издухва“ набързо енергийните запаси.

Зелените смутита са засищащи но и бедни на калории. Поради високото съдържание на вода и фибри, засищат така сякаш сте изяли цяла порция. Ако се борите да свалите килограми, зелените смутита ще Ви помогнат в битката с глада и ще направят топенето на килограми много по-лесно.

Лесни са за смилане. Тъй като са вече блендирани и в течно състояние, смилането им не отнема време и не натоварва храносмилателната ни система. Така директно организмът усвоява полезните вещества. Това е голям плюс за хората, които страдат от проблеми с храносмилането.

Държат Ви хидратирани. Макар да е всеизвестно, че организмът ни се нуждае от поне 8 чаши вода на ден, вероятно голяма част от хората не изпиват дори половината от това количество. Една от причината е че много хора не обичат водата и не харесват нейният неутрален вкус. Ако това се отнася и за Вас, лесният начин да се хидратирате е като приемате смути. Просто добавяйте по-голямо количество вода при приготвянето. Така ще приемате повече течности, без дори да усетите.

  • Смутита може да се приготвят според вкуса на всеки. Освен плодовете и зеленчуците, Вие може да избирате и основата – тя може да бъде вода, фреш от плодове, мляко – прясно, кисело, ядково. Някой хора дори приготвят смутито си със студено кафе. Всичко е въпрос на вкус и предпочитания. За да обогатите напитката си с още повече полезни вещества, ние препоръчваме да добавяте сурови ядки – орехи, бадеми, кашу, както и семена – чия, ленено семе, сусам и т.н. Диетите и здравословното хранене никога не са били по-лесни!
  • Ако не обичате вкуса на зелените растения, заложете на малко по-голямо количество плодове в комбинацията. Постепенно увеличавайте съотноешението в полза на зеленолистните. Това е в случай че желаете да си спестите калоррите от плодовата захар с цел сваляне на тегло.
  • За да накарате децата да ги пият с удоволствие, определено ще трябва да го направите по-сладичко.
коментари
One comment Add yours

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *