10 правила в облеклото на дребничките жени

10 правила в облеклото на дребничките жени, за елегантна визия и добро самочувствие.

Ниският ръст, често води до затруднение при изборът на облекло…същото важи и при много високия ръст. Но днес сме на тема ниски жени.  Всичко е въпрос на вкус..облекло, грим, аксесоари, но все пак, ако се спазват определени правила, всяка жена, без значение от ръст и телосложение, може да бъде стилна и елегантна.

Какви правила при облеклото обаче да спазва една жена с нисък ръст, според различни модни съветници:

  • Забравете за обувките тип“пантофи“ наречени още „балеринки“. Забравете като цяло, ниските обувки с изцяло равни подметки. Този тип обувки, Ви карат да изглеждате още по-ниска а да не говорим, че равната подметка не е и особено полезна за ходилата. Ако носите такива обувки, имате проблем с краката и се чудите защо..имате вече отговора. Просто не ги носете. Те са по-подходящи за носене от високи жени със слаби фигури. Не са подходящи и за пълни жени, защото подчертават пълнотата. Вместо това, изберете обувка с повдигната пета за ежедневието и висок ток за специалните случаи. Това издължава краката и дава височина. Дори да предпочитате спортни обувки и маратонки, пак избирайте такива с повдигната пета. Снимкaта по-долу: ниски обувки vs. високи обувки:

 

  • Когато слагате обувки с висок ток и пола, избирайте обувка в цвят nude за оптично удължаване на крака.

 

10 правила в облеклото на дребничките жени

  • Избирайте дънки тип skiny. Правите дънки карат краката Ви да изглеждат къси. Дънките скини са по краката, като ги подчертават и придават линия на тялото. Дънки скини и обувки на висок ток, ще Ви дадат съвсем различно самочувствие. А тази комбинация, придава височина и стегнатост на дупето..пробвайте.

 

  • Забравете за торбестите, дълги ризи и пуловери. Оптично Ви смаляват още повече и придават безформен вид. Изберете сака, къси якета, жакети с дължина малко над талията. Така няма да отнемат визуално от височината Ви.

 

  • Поли и рокли – залагайте на дължина до коляното или малко под коляното. Поли с дължина малко над глезена и до средата на прасците, смаляват.

 

  • Носете панталони с висока талия. Това придава оптическа илюзия за дължина на тялото. Важно е да се съчетае с риза или блуза, която да е прибрана в панталона, за да не се загуби ефекта.

  • Съчетавайте късите панталонки с висок ток или платформа. Така давате дължина на краката и на цялото тяло.

 

  • Ако сте нисичка и имате къса шия, внимавайте с използването на шалове. Ако използвате големи и обемисти шалове, има опасност шията Ви съвсем да остава незабелязана. Това оптически смалява фигурата Ви. Същото важи и за блузи с поло яка. Залагайте на блузи с V-neck деколте и ако използвате шалове, се старайте да се ефирни и само леко да покриват шията.

 

  • Ако сте ниска и пълна, избягвайте панталони и поли с цветни и флорални мотиви. Това визуално Ви разширява още повече. По-добре заложете на тъмните, едноцветни поли/панталони с по-светла блуза/риза в горната част.

 

  • Аксесоарите – винаги са важна част от едно облекло. Както могат да завършат дадена визия, така могат и тотално да я съсипят. Не залагайте прекалено много на бижута. Ако сте дребничка, използвайте нежни и деликатни бижута, които само да подчертават без да утежняват и претрупват визията.

 

Най-важното е, съобразявайте се с Вашата фигура и особености на тялото. Всяка фигура с правилно подбрани дрехи, може да бъде приятна и секси. Експериментирайте и създавайте своя собствена мода и стил.

В галерията съм подбрала няколко снимки на сравнително дребни жени, които са еталон за добър стил и бихме могли да почерпим идеи:

 

 

коментари
One comment Add yours

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *