5 малки стъпки към перфектен външен вид на мъжа

5 малки стъпки към перфектен външен вид на мъжа. Те са задължителни за всеки, които иска да изглежда и да се чувства добре.

Грижата за кожата при мъжете е важна, колкото и при жената. Повечето мъже измиват сутрин лицето и зъбите, подсушават се и тръгват. До тук се ограничава грижата за кожата, в което няма нищо лошо, далеч съм от мисълта, че мъжкото рафтче трябва да е пълно, колкото на жената. Определено не трябва! Но все пак, само няколко продукта са напълно достатъчни..какви са те и какви са 5-те стъпки към перфектен външен вид?

  1. Почиствайте лицето си с подходящ продукт, който да НЕ е сапун. Сапунът води до прекомерно изсушаване на кожата, което от своя страна я стимулира да произвежда повече себум за да балансира сухотата. От тук следва прекомерното омазняване, запушване на порите, чести възпаления и куп неприятни неща. Изберете измиващ крем/гел за мъже, според типа кожа. При мъжките продукти, най-често са подходящи за всеки тип кожа. Заложете на доброто почистване, за да се чувствате комфортно.
  2. Спрете да купувате евтини самобръсначки – според специалисти, мъжете се бръснат средно 5 пъти седмично. Ако имате качествена самобръсначка, то вие ще я имате за дълго време, инвестирайте в качеството. Подберете правилно самобръсначката си, дали сте с чувствителна кожа, дали сте с гъста и твърда брада, всичко това е от значение за да избегнете раздразнение и обриви. Съвет от специалистите:“ Ако имате много чувствителна кожа и страдате често от обърнати косми, заложете на бръснач с по-малко ножчета. Често моделите с допълнителни ножчета, издърпват косъма и така той се връща под кожата с ефекта на пружинката и се получава врастване.“  Овлажняващият гел/пяна за бръснене е ключовата стъпка към осигуряване на защита срещу дразнене по време на бръснене.  Бръснете се под душа или след това, когато косъма е омекнал от топлата вода. Това също намалява риска от дразнене и обриви.

  3. Афтър шейв козметика, направете я пръв приятел. Крем, гел, лосион…каквото и да изберете, този продукт е от съществена важност за кожата Ви след бръснене. Овлажнява, защитава, подхранва и намалява дразненето. Задължително условие е продуктът да е без съдържание на алкохол, за да избегнете изсушаването.
  4. Не пропускайте овлажняването на лицето – всички обичат нежната и хубава кожа. Това не е привилегия само на жените. Хубава кожа с подържана брада или без брада, това е радост за всяка жена. Ежедневното овлажняване ще даде добър резултат, за това не го пропускайте.
  5. Нанасяйте защитен продукт – слънцезащитатата не е задължителна само за женската кожа. Вредните лъчи увреждат еднакво и мъжката и женската кожа. Ако не искате да ползвате отделни продукти, просто заложете на овлажнител със слънцезащитен фактор. Така ще имате един продукт с две действия.

Няколко стъпки са напълно достатъчни за добрият външен вид. Погрешно е да се смята, че грижата прави мъжа по-малко мъж..а тя просто е задължителна. Намерете продуктите, които работят за вас и ви пасват най-добре.

коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *